(Foto: Ferry Rigault).

Ruim elfhonderd handtekeningen voor BOP Herenstraat

De handtekeningenactie voor het behoud van de Buurtontmoetingsplek (BOP) in de Herenstraat in Leiden is ruim elfhonderd keer getekend. Veel mensen uit de Tuinstadwijk tekenden de petitie, maar er kwam ook veel steun uit andere delen van Leiden. Initiatiefnemer Ferry Rigault is er blij mee: “Dit laat zien hoe belangrijk de BOP voor de wijk is.”

De BOP wordt gefinancierd door Libertas Leiden, die ook vaste medewerker Fransje Barnard betaalt. Vanaf 1 juli wordt al het welzijnswerk van Libertas overgenomen door Incluzio, waardoor het voortbestaan van de BOP en de functie van Barnard niet meer gegarandeerd zijn. Donderdag werden de handtekeningen symbolisch overhandigd aan Jolanda Wolfs van Incluzio. “Dat moest via Skype, want door de coronamaatregelen moeten we fysiek contact natuurlijk beperken”, legt Rigault uit, “Ik heb ook duidelijk gemaakt dat alle partijen uit de Leidse gemeenteraad ons steunen.” Het gesprek heeft hem goede hoede hoop gegeven, maar nog geen zekerheid: “Wolfs was onder de indruk van het grote aantal handtekeningen, maar kon nog geen toezeggingen doen over de BOP.” Wolfs brengt volgende week een bezoek aan de BOP om het met eigen ogen te bekijken.

Door het coronavirus is de BOP momenteel dicht. Sinds vrijdagmiddag is het buurthuis aangesloten bij het initiatief van dokter Schrader en kunnen mensen er dagelijks tussen 13.00 en 15.00 uur terecht om gratis desinfectiemiddel op te halen in de strijd tegen het coronavirus.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×