Een ambulance met mobile Intensive Care Unit wordt bij het Leidse Universitair Medisch Centrum klaargemaakt voor het ophalen van een patiënt. (Foto: Rob van Dullemen).

RIVM communiceert voortaan aantal ziekenhuisopnames per gemeente

Hoeveel mensen er in een gemeente een positieve uitslag krijgen op een afgenomen coronatest wordt door het RIVM niet meer dagelijks bekendgemaakt. Volgens het RIVM levert het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld op van de verspreiding van het virus. Landelijk zijn de cijfers er nog wel. Er kwamen 845 positief geteste mensen bij, waarmee het totaal op 12.595 komt. Het dodental steeg fors. Dit etmaal overleden 175 mensen aan de door het coronavirus veroorzaakte ziekte Covid-19. Niet eerder waren dat er zo veel. In totaal zijn in ons land nu 1.039 mensen aan het virus bezweken. In ziekenhuizen worden 4.712 mensen behandeld. Dat zijn er 722 meer dan gisteren.

Van de Covid-19 patiënten uit Leiden worden er momenteel zestien mensen in het ziekenhuis verpleegd. Uit Leiderdorp vijf, uit Oegstgeest drie, uit Voorschoten vier en uit Zoeterwoude twee.

Met de nieuwe wijze van benadering van de cijfers verschuift het beeld binnen onze regio inderdaad flink. Eerder was het aantal besmette patiënten leidend, waardoor Oegstgeest verreweg de grootste coronahaard leek. Uit de ziekenhuisopnames valt nu af te leiden dat veel van hen een mild ziekteverloop hebben, waarbij opname niet nodig was. Nu is duidelijk dat de meeste ernstig zieken uit Leiden afkomstig zijn.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×