(Archieffoto: Chris de Waard).

LUMC komt met corona-app

Het LUMC heeft een app uitgebracht om bij te houden hoe het coronavirus zich verspreidt over Nederland. In ‘COVID Radar’ kunnen gebruikers dagelijks een vragenlijst invullen over hun gedrag en hun gezondheid. Met die gegevens kunnen onderzoekers zien wie er grotere risico’s loopt en wat de effecten zijn van overheidsmaatregelen. Ook kan worden voorspeld wanneer er zorg nodig is.

In eerste instantie zal het LUMC de gegevens gebruiken om zicht te krijgen op verspreiding en context in de eigen regio. De dataset met landelijke gegevens is daarnaast beschikbaar voor andere medische instanties en onderzoekscentra. Gebruikers van de app kunnen een overzicht bekijken van de gegevens van heel Nederland. Dat zijn gemiddelden per postcodegebied, zodat de privacy van de gebruikers geen gevaar loopt. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en maximaal 5 jaar bewaard voor onderzoek. Belangstellenden kunnen ‘COVID Radar’ vinden in de appstore van Apple, op Google Play en op lumc.nl/covidradar.

Presentator Melle Tuik sprak vrijdag met Mattij Numans, Hoogleraar Huisartsgeneeskunde en hoofd van de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde in het LUMC, over het gebruik van de COVID Radar. Luister het gesprek hier terug.

Leiden Nieuws Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×