Onder andere in het LUMC worden coronapatiënten verpleegd. (Foto: Chris de Waard).

Geen nieuwe ziekenhuisopnames voor corona in Leidse regio

Er zijn afgelopen etmaal 1.224 mensen positief getest op corona. Dat zijn na enkele dagen van daling nu weer een stuk meer. In totaal telt Nederland nu 17.851 mensen waarbij het virus is vastgesteld, maar nog steeds wordt lang niet iedereen getest. Het aantal sterfgevallen was het afgelopen etmaal 116, waarmee het aantal overleden Covid-19 patiënten op 1.766 staat.

In heel Nederland werden 253 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Dat brengt het totaal op 6.875, waarvan er gisteren 1.360 op de intensive care lagen. De cijfers van afgelopen etmaal worden later vandaag bekend gemaakt.

Van de Covid-19 patiënten uit de Leidse regio worden er momenteel 39 in een ziekenhuis behandeld. Net zoveel als gisteren. Het gaat om negentien Leidenaars, zes Leiderdorpers en vijf inwoners van Oegstgeest. Zeven Voorschotenaren liggen met Covid-19 in het ziekenhuis (plus 1) en twee inwoners uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×