De voorbereidingen voor de sloop zijn inmiddels getroffen. (Foto: Robbert Beurse).

Datum sloop Westwoudschool Zoeterwoude bekend

De datum waarop aannemer VSM zal starten met de sloop van de voormalige Westwoudschool in Zoeterwoude-Dorp is bekend. Op donderdag 23 april 2020 starten de sloopwerkzaamheden. Deze zullen naar verwachting vier weken duren. Op maandag 25 mei zal worden gestart met het bouwrijp maken van de grond waarna er tien eengezinswoningen worden ontwikkeld.

Volgens de originele planning zou het schoolgebouw al in november 2018 gesloopt worden. De aanwezigheid van overwinterende vleermuizen zorgde voor flinke vertraging. Nadat de gemeente vleermuiskasten in de straat liet ophangen en alle kieren dichtmaakte leek het er op dat sloopkogel in november 2019 door de school heen zou gaan. Onduidelijkheid over de aanwezigheid van de vleermuizen na de maatregelen vroeg toen om aanvullend onderzoek en dus opnieuw vertraging. Toen ook het laatste onderzoek uitwees dat er geen overwinterende vleermuizen meer in het gebouw waren was er groen licht voor de sloop.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×