Studenten voor hun studentenhuis (Foto: Rob van Dullemen).

Op straat wel anderhalve meter afstand voor bewoners studentenhuizen

Studenten die met veel mensen samen in een huis wonen en daar gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen, mogen dat binnenhuis gewoon blijven doen, maar als ze de deur uit gaan, dan gelden voortaan dezelfde regels als voor iedereen. Dat betekent niet meer dan drie personen bij elkaar die onderling allemaal anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Door in de publieke ruimte ook voor studenten de algemeen geldende voorschriften te hanteren, worden volgens de veiligheidsregio onduidelijkheden weggenomen over de status van groepjes jongeren die met mooi weer voor de deur bivakkeren. Het is anders niet duidelijk of het gaat om studenten die al dan niet een gezamenlijke huishouding voeren.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×