(Foto: Rob van Dullemen).

Dalende trend lijkt nu echt ingezet

Er zijn sinds gisteren 86 mensen in ons land overleden aan Covid-19. Dat heeft het RIVM op deze Tweede Paasdag gemeld. Dat zijn er weer minder dan zondag toen er 94 sterfgevallen werden gemeld. In totaal zijn er in ons land nu officieel 2.823 mensen aan de gevolgen van het coronavirus bezweken.

Er werden 147 mensen voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Ook dat is lager dan de meeste dagen in de afgelopen periode. In totaal zijn 8.729 patiënten opgenomen (geweest). Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Ook het aantal nieuwe positief geteste personen nam af. Het waren er afgelopen dag 964. In totaal zijn er nu 26.551 mensen waarbij het virus via een positieve testuitslag is vastgesteld.

Situatie Leidse regio: lichte stijging aantal opnames
In de Leidse regio is sinds gisteren één nieuwe ziekenhuisopname gemeld. Het gaat nu om 32 inwoners uit Leiden (+1), 8 uit Leiderdorp, 6 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×