Afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven zijn maatregelen die onverkort van kracht blijven. (Foto: Chris de Waard).

Aantal sterfgevallen onder Covid-19 patiënten weer gestegen

Vandaag zijn er bij het RIVM 122 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Er zijn 210 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en er zijn 868 nieuwe besmettingen vastgesteld. Tot nu toe zijn er in totaal 27.419 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

De leeftijdsverdeling en de man-vrouw verdeling onder zorgmedewerkers is anders dan die van overige COVID-19 patiënten. Van alle gemelde zorgmedewerkers met COVID-19 is de helft 44 jaar of jonger en is 81% vrouw. Van de overige patiënten is de helft 72 jaar of ouder en is 48% vrouw. Van 28% van de bevestigde COVID-19 patiënten is bekend dat zij in de zorg werken. Het relatief grote aandeel van zorgmedewerkers onder de patiënten met COVID-19 wordt verklaard doordat het testbeleid voor een deel gericht is op deze beroepsgroep.

Situatie Leidse regio stabiel
In de Leidse regio zijn nu 57 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis opgenomen. Net zoveel als een dag eerder. Het gaat nu om 32 inwoners uit Leiden, 8 uit Leiderdorp, 6 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×