(Foto: Rob van Dullemen).

Aantal coronabesmettingen blijft dalen, ondanks veel meer testen

Er zijn woensdag 138 sterfgevallen als gevolg van COVID-19 gemeld bij het RIVM. In totaal telt ons land nu voor het eerst meer dan 4.000 officiële sterfgevallen waarvan vaststaat dat het coronavirus de oorzaak was. Het zijn er nu 4.054. Er werden het afgelopen etmaal 124 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld en dat brengt het totaal op 10.021 mensen die in een ziekenhuis zijn opgenomen of opgenomen zijn geweest. Het aantal nieuwe besmettingen is opnieuw lager dan de voorgaande dagen. Er zijn vandaag 708 nieuwe gevallen vastgesteld. Er zijn nu in totaal 34.842 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

De gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 6 april wordt er meer getest op COVID-19 vooral bij zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis met klachten, naast de mensen die een hoger risico hebben op ernstig verloop van COVID-19 en zorgpersoneel in ziekenhuizen. De laatste weken is het aantal geteste personen opgelopen tot bijna 40.000 per week. Het percentage positief geteste personen nam tot eind maart toe tot ongeveer 30% vastgestelde besmette personen op het totaal aantal geteste personen en nam daarna weer af. Naast het afnemende aantal nieuwe patiënten door de maatregelen die op 16 maart zijn genomen, speelt hierbij het veranderde testbeleid sinds 6 april ook een rol.

Aantal opnames Leidse regio al dagen stabiel
In de Leidse regio zijn nog steeds 63 mensen met COVID-19 in een ziekenhuis opgenomen. Net zoveel als de afgelopen dagen. Het gaat nu om 36 inwoners uit Leiden, 9 uit Leiderdorp, 7 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×