(Foto: Daaf Sloof).

Deze week eerste volwaardige woensdagmarkt op Beestenmarkt en Lammermarkt

De Leidse centrummarkt wordt deze week voor het eerst echt gehouden op de alternatieve locatie die de gemeente Leiden heeft aangewezen nadat het langs het water van de Nieuwe Rijn te druk werd bevonden in verband met de geldende coronamaatregelen. Een markt op de Beestenmarkt en Lammermarkt moet uitkomst bieden, zolang het virus rondwaart.

Vorige week kon de markt voor het eerst op de twee pleinen gehouden worden, maar daar zagen toen vrijwel alle marktkooplui vanaf omdat ze het niet eens waren met de verplaatsing. Inmiddels heeft een digitaal gevoerd gesprek tussen marktbestuur, burgemeester Lenferink en economiewethouder Yvonne van Delft de lucht geklaard en staat er morgen een volwaardige markt met achttien levensmiddelenkramen.

Als de woensdagmarkt goed verloopt en het dus niet te druk wordt, is er ook op zaterdag voor het eerst sinds weken weer een markt binnen de singels. Ook die markt komt dan op de twee pleinen. Er wordt dan geloot omdat ook dan het aantal kramen beperkt blijft tot achttien en de zaterdagmarkt normaal zo’n 45 kramen telt.

Economie Leiden Centrummarkt te druk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×