(Foto: Chris de Waard).

Terugkeer zaterdagmarkt ten koste van covidterrassen

Nu het Leidse college van burgemeester en wethouders dinsdag heeft besloten dat de zaterdagmarkt per 11 september weer in het Nieuwe Rijngebied en omgeving gehouden zal worden, kunnen de grotere terrassen op marktdagen niet meer worden uitgezet.

De horeca-ondernemers kregen eerder toestemming voor grotere terrassen om de sector tegemoet te komen na periodes van sluiting en strenge maatregelen rond het ontvangen van gasten. Nu de markt wordt teruggeplaatst, ontbreekt op de Nieuwe Rijn en de Botermarkt eenvoudigweg de ruimte om ook de terrassen neer te zetten. “In feite gaan we terug naar de terras- en marktsituatie zoals dit voor COVID het geval was”, zo meldt de gemeente aan de betrokken ondernemers.

Standplaatsen
Vanaf maandag 6 september worden er tussen de Visfontein en het terras van Maciotto aan de Vismarkt werkzaamheden uitgevoerd. Die duren naar verwachting tot 18 oktober. In die periode kunnen in dat deel van het marktterrein geen kramen staan. De marktkooplieden die normaal in dat gebied hun standplaats hebben, worden tijdelijk verplaatst. De gemeente verwacht die kramen wel kwijt te kunnen op het marktgebied omdat er op de zaterdagmarkt momenteel een aantal lege marktstandplaatsen zijn.

Als de werkzaamheden rond de Vismarkt klaar zijn, dan worden die plekken zoveel mogelijk ingezet voor horecaondernemers die een reguliere terrasvergunning aan de waterkant hebben.

Economie Leiden Centrummarkt te druk Coronaterrassen in Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×