(Foto: Chris de Waard).

Zaterdagmarkt terug naar Nieuwe Rijn en Botermarkt

Met ingang van zaterdag 11 september keert de Leidse zaterdagmarkt terug naar het gebied rond de Nieuwe Rijn en de Botermarkt. Dat heeft het marktbestuur vanmiddag te horen gekregen van de gemeente Leiden, zo vertelt Ron Vergunst van de marktcommissie.

In verband met de coronaregels werd de centrummarkt in april vorig jaar verplaatst naar de Beestenmarkt, de Nieuwe Beestenmarkt en de Lammermarkt. In september 2020 keerde de woensdagmarkt terug naar het centrum en in april dit jaar mochten er op zaterdagen al non-foodkramen staan op de Aalmarkt, de Vismarkt en de Koornbrugsteeg en nu keren dus binnenkort ook de foodkramen terug naar het kernwinkelgebied.

“Het lage aantal besmettingen en de toenemende vaccinatiegraad hebben bijgedragen tot het nemen van dit besluit”, zo meldt de gemeente Leiden.

Advertentie

Economie Leiden Centrummarkt te druk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×