Burgemeester Liesbeth Bloemen (Foto: Rob van Dullemen).

Burgemeester Liesbeth Bloemen: 'Boerderij 't Geertje was gewaarschuwd'

Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude werd zondag niet ‘zomaar’ ontruimd. De politie heeft de medewerkers en de eigenaren meerdere malen gewaarschuwd, voor de boerderij de deuren moest sluiten. Dat verklaart burgemeester Liesbeth Bloemen desgevraagd aan Sleutelstad.

De politie belde burgemeester Bloemen zondagmiddag op met de melding dat het veel te druk was bij Boerderij ’t Geertje. “Men hield zich niet aan de anderhalvemeterregel. De politie vroeg aan mij of ze mochten ingrijpen. Ik heb gezegd dat dit mocht”, vertelt de burgermoeder van Zoeterwoude.


Verslaggever Robbert Beurse in gesprek met burgemeester Liesbeth Bloemen.

Burgemeester Bloemen vindt het ingrijpen op deze manier terecht. “Er zijn regels en als die niet worden toegepast, dan moet men dus weg.” Medewerkers van ’t Geertje verklaarden echter dat de ontruiming door ruim twintig mensen van de politie totaal onverwacht kwam en zonder enige waarschuwing. Volgens Bloemen was dat wel het geval. “Die ochtend was er ook gewaarschuwd omdat iemand ter plekke ijs at. En dat mag niet. Een van de regels is dat je niets ter plekke mag eten. De politie is in de middag nog eens komen controleren en constateerde toen dat het niet kon.”

De ontruiming is puur bedoeld om de veiligheid te kunnen waarborgen, benadrukt Bloemen. “Wij willen niet mensen het brood uit de mond halen, maar ze moeten zich wel houden aan de regels die er zijn. Als men zich niet houdt aan de regel, dan worden de deuren gesloten.”

Woensdag weer open
Erg lang duurde de sluiting van Boerderij ’t Geertje niet.  Het bedrijf mag op 5 mei de deuren weer openen. Aan de heropening worden wel twee voorwaarden gesteld. Alle bankjes moeten weg en er moet een duidelijkere route worden aangegeven. Bij herhaling volgt een boete van 4.000 euro.

Regio Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×