Oppositiepartijen stellen ook schriftelijke vragen over sluiting BBB

Nadat de drie Leidse coalitiepartijen (GroenLinks, D66 en PvdA) gisteren al om een verklaring van het college vroegen naar aanleiding van de sluiting van de bed-bad-broodvoorziening (BBB) aan het Maansteenpad, komen nu ook SP, Partij voor de Dieren, Partij Sleutelstad en ChristenUnie met schriftelijke vragen voor het Leidse college van burgemeester en wethouders. Afgelopen vrijdag om 12.00 uur sloot de voorziening definitief haar deuren. Een andere dag dan vooraf was afgesproken, stellen de partijen in een brief.

De volgens de vier partijen onverwachte sluiting van de BBB leverde dertien vragen op. De partijen roepen het college op om de vragen met spoed te beantwoorden gezien de ernst van de situatie. De vragen die de vier oppositiepartijen indienen hebben vooral betrekking op de vraag waarom er zo plotseling gekozen is voor sluiting van de BBB.

Was het college op de hoogte van de sluiting van de BBB op 1 mei 2020? Is het college afgeweken van het plan om de bewoners van de BBB geleidelijk over te plaatsen naar de LVV te Rotterdam en dit proces op 1 juli af te ronden? Zo ja, waarom? Is het college met de indieners van mening dat het onverantwoord is en in strijd met de coronarichtlijn van VWS van april 2020 om mensen, om welke reden dan ook, op straat te zetten? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Het zijn enkele vragen waar de oppositiepartijen een antwoord op willen. Verder zijn de partijen verbaasd dat de gemeenteraad niet vooraf op de hoogte is gesteld en het nieuws in een persbericht moest lezen.

Coalitie eist duidelijkheid
In een gezamenlijke verklaring riepen de drie Leidse coalitiepartijen het college gisteren al op, om er, zeker in deze coronatijd, voor te zorgen dat beslist niemand op straat komt te staan. Deze vragen zijnĀ  door ’technische problemen’ pas maandagmiddag verstuurd aan het college, zo liet de griffie weten.

Politiek071-presentator IJsbrand Terpstra praat tussen 20.00 en 21.00 uur verder over de sluiting van de BBB met PvdA-raadslid Martijn Otten.

 

Leiden Politiek Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×