Meeste activiteiten rondom 400 jaar Dorpskerk Leiderdorp uitgesteld

De activiteiten rondom het 400-jarige bestaan van de Dorpskerk in Leiderdorp zijn toch afgelast. Tot en met september worden er geen evenementen georganiseerd, zoals de speciale avond met de Leidse burgemeester Henri Lenferink, de puzzeltocht voor basisscholen, de avondvierdaagse door de kerk en het schilderen en tekenen rond de Dorpkerk.

Het betekent volgens de organisatie niet dat het hele programma in duigen valt. Mogelijk wordt het een en ander verplaatst naar later dit jaar of anders naar 2021. Het ‘grote’ feest op 12 september vindt eveneens geen doorgang en zal pas volgend jaar plaatsvinden. De organisatie houdt naar eigen zeggen de moed erin en hoopt dat de Leiderdorpers later dit jaar en mogelijk in 2021 de verjaardag van de Dorpskerk groots mee willen vieren.

Jubileumboek
Het jubileumboek is wel afgemaakt, deze ligt inmiddels bij de drukker en kunt is te bestellen via www.dorpskerk400.nl. Ook is een unieke Dorpskerkpuzzel (1000 stukjes) verkrijgbaar via deze website.

Rondom het 400-jarige bestaan van de Dorpskerk werd op 13 maart nog wel een expositie geopend in de kerk. De zwaarste maatregelen rondom het coronavirus waren toen nog niet afgekondigd.

 

Leiderdorp Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×