Rechter laat vergunning terras Park Landskroon in stand

Omwonenden van Park Landskroon in Oegstgeest zijn door de kortgedingrechter in het ongelijk gesteld. Gisteren vochten ze voor de rechtbank in Den Haag de omgevingsvergunning aan die de gemeente Oegstgeest verleende aan het Leidse bedrijf Eventmaat. De motivatie van het vonnis volgt pas maandag, maar initiatiefnemer Bas van Dijck van Eventmaat kreeg net een telefoontje van de rechtbank met het voor zijn bedrijf goede nieuws. “Ik weet ook echt niet wat we hadden moeten doen als we verloren hadden”, zegt Van Dijck niet een faillissement in dat geval niet had uitgesloten.

Nu de vergunning in stand is gebleven, mag het terras morgen gewoon open. Een maand lang staan er veertig tafels met elk vier stoelen waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Op de achtergrond wordt tot 22.00 uur ’s avonds loungemuziek gedraaid. Daarna gaat de muziek uit. De naastgelegen woonwijk hoeft volgens de organisatie niet te vrezen voor overlast. Bezoekers moeten vooraf reserveren en krijgen dan het verzoek zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Wie met de auto komt, kan parkeren bij het Hilton Hotel even verderop.

 

Advertentie

Economie Maatschappij Oegstgeest Terrassen Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×