Een technische storing zorgde ervoor dat de commissievergadering niet door kon gaan.

Debat over De Geesten wederom uitgesteld, nu door technische storing

Het debat tussen Oegstgeester raads- en commissieleden over de grootschalige plannen voor Endegeest is maandagavond wederom uitgesteld. Eerder was tijdgebrek de oorzaak van uitstel, nu zorgde een technische storing bij NotuBiz, het bedrijf dat de commissievergadering moet uitzenden, ervoor dat de vergadering werd gestaakt. Omdat niet duidelijk werd wanneer de storing zou zijn verholpen, is de vergadering verplaatst naar aanstaande donderdag 14 mei om 20.00 uur.

De gebiedsvisie De Geesten legt de basis onder een nieuw bestemmingsplan voor de gebieden Endegeest en Overgeest, waaraan al jaren wordt gewerkt. Half juni moet het document, waarin per stuk grond is bepaald wat daarop mag worden gebouwd of georganiseerd, af zijn. De belangrijkste discussiepunten gaan over de hoeveelheid groen in het gebied, het aantal nieuw te bouwen en te slopen gebouwen en de functie van het monumentale kasteel Endegeest. Ook de, naar eigen zeggen beperkte, mogelijkheid tot inspraak door bewoners kwam meermaals aan bod de afgelopen tijd.

Het debat over het gebied rond het gemeentehuis en kasteel Endegeest zou eigenlijk afgelopen donderdag al plaatsvinden. Maar nadat toen uitgebreid de tijd was genomen voor een zevental insprekers, werd besloten dat een debat na 23.00 uur geen zin meer had. Een voortzetting op maandagavond leek de beste optie, maar daarvoor is het wel van belang dat de vergadering in het openbaar gevolgd kan worden. Na een kwartier bleek dat niet mogelijk en is de vergadering wederom verplaatst.

Oegstgeest Politiek Toekomst Endegeest en Overgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×