Visbrasserie De Poort in de Zijlpoort in de oude situatie. (Archieffoto).

Horeca verlangt naar heropening op 1 juni

Nadat de horeca zo’n twee en een halve maand gesloten was, mogen ze vanaf 1 juni weer open. Hoewel er wel wat onduidelijkheden zijn over de manier waarop, kijken de horeca-eigenaren en hun personeel uit naar het moment dat de terrassen weer open mogen. “Ik heb er echt zin in”, zegt Bob Meijer van de Brasserie groep op Sleutelstad.

Meijer is eigenaar van verschillende brasseries in de Leidse regio. Zo valt Brasserie de Poort, Brasserie Meelfabriek Zijlstroom, Brasserie Park in Leiderdorp en Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse meer onder zijn hoede. Bij de De Poort viel de sluiting van de horeca net op het verkeerde moment. “Ik was bijna klaar met de verbouwing”, zegt Meijer die zijn zaak grondig onder handen heeft genomen. “Alles is er uit gehaald. De bar zit op een andere plek, er zitten veel planten in en we zijn een beetje afgestapt van het visconcept”, aldus Meijer.

Ondernemer Bob Meijer in gesprek met presentator Melle Tuik over heropening van de horeca

Ondanks dat Meijer er ontzettend veel zin in heeft om weer open te gaan heeft hij nog wel wat vragen over wat nou wel en niet mag. Met name over de situatie binnen. “Daar mogen maximaal dertig mensen zijn, maar ik heb bij een van mijn zaken ook een zaal boven. Geldt dat aantal van dertig dan voor boven en beneden?”, vraagt Meijer zich af. Hij hoopt dat er snel meer duidelijkheid over komt.

Na een lange tijd dicht te zijn geweest kijkt Meijer samen met zijn personeel enorm uit naar het moment dat hij zijn deuren weer mag openen. “We verlangen naar 1 juni. Dat geldt voor iedereen die in de horeca werkt en ik denk ook voor veel bezoekers.”

Economie Leiden Regio Coronaterrassen in Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×