Islamitisch centrum Imam Malik in Leiden Noord blijft voorlopig nog dicht. (Foto: Chris de Waard).

Deel Leidse moskeeën nog enkele weken dicht

Hoewel door de versoepelingen van de coronamaatregelen ook moskeeën weer open mogen, blijven de deuren in twee van de drie islamitische gebedshuizen in Leiden nog een tijdje gesloten. “Voor de zekerheid”, zegt secretaris Rachid Oucharia van het islamitisch centrum Imam Malik in Leiden Noord.

“Wij zijn van mening dat het verstandig is om de situatie te laten zoals deze nu is, totdat Allah de Verhevene deze epidemie zal doen opheffen mijn Zijn Wil”, zo schrijven de besturen van de twee Marokkaanse moskeeën Imam Malik en Al Hijra (Ter Haarkade) in een gezamenlijke verklaring.

Sleutelstad-presentator Cor van der Velden in gesprek met secretaris Rachid Oucharia van het islamitisch centrum Imam Malik over het voorlopig nog dichthouden van de moskeeën.

De moskeebesturen nemen het zekere voor het onzekere en kiezen voor de veilige weg zolang het virus nog opnieuw kan toeslaan. “Het handhaven van de voorwaarden waaronder de veiligheid voor onze bezoekers is gewaarborgd, is in praktijk lastig”, zegt Oucharia. “Bovendien moet het verrichten van het gebed gepaard gaan met gerustheid. Dat lukt niet als mensen bang zijn om besmet te raken en dan wordt het doel van het gebed niet bereikt.”

Turkse moskee Mimar Sinan
De Turkse moskee aan de Curaçaostraat volgt een eigen koers. Het gebedscentrum bij het Kooiplein opende gisteren weer de deuren. Het vrijdaggebed is alleen toegankelijk voor de mannelijke bezoekers. Het dragen van een mondkapje is verplicht, evenals het houden van anderhalve meter afstand. Mensen die ziek zijn, moeten thuis blijven.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×