(Foto: Chris de Waard).

Voorzitter 3 October Vereeniging vanmiddag op Sleutelstad Radio en TV

In de derde aflevering van het nieuwe Sleutelstad-programmma ‘Licht op Leiden’ is vanmiddag voorzitter Rik Kamps van de 3 October Vereeniging de hoofdgast. Naast een nadere kennismaking met hem als persoon, gaat een flink deel van het gesprek vanwege de actualiteit natuurlijk over de komende viering van het beleg en het ontzet van Leiden.

Afgelopen week maakte Kamps bekend dat ook de kermis dit jaar helemaal niet door kan gaan vanwege de coronomaatregelen. Een kermis in het centrum kon sowieso niet, daar wilde de gemeente Leiden geen vergunning voor afgeven en ook de vereniging zelf vond dat niet verantwoord. Een aangepaste kermis buiten het centrum is vervolgens onderzocht, maar daar bleek vanuit de kermisexploitanten te weinig belangstelling voor te zijn. Ze vrezen dat daar te weinig publiek op afkomt.

Wat er wel kan bespreekt presentator Rens Heruer vanaf 14.00 uur op Sleutelstad TV (Ziggo kanaal 46) en www.sleutelstad.tv, en via Sleutelstad Radio 107.5 FM.

Verder schuift in de uitzending de Leidse Glibber aan met zijn verslag van de week en wordt ook de ‘Leidenaar van de Week’ bekend gemaakt. Iemand die de redactie afgelopen tijd is opgevallen en daarom in het zonnetje wordt gezet en zingt de Leidse mezzo-sopraan Emma Brown live in de studio.

De Leidse schilder Dick Bakhuizen Van Den Brink legt in de uitzending de laatste hand aan een nieuw schilderij en ook is er aandacht voor zijn schilderij van de Zijlpoort. Dat wordt geveild en de helft van de opbrengst gaat naar de Voedselbank Leiden e.o.

Cultuur Leiden Maatschappij Regio Leidens Ontzet 2020 Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×