(Archieffoto: Monique Shaw).

PvdA'er Ruud Koole informateur in Oegstgeest

Progressief Oegstgeest heeft PvdA-Eerste Kamerlid Ruud Koole aangetrokken om als informateur te onderzoeken welke meerderheidscoalitie zo snel mogelijk aan de slag kan in Oegstgeest. In eerste instantie gaat Koole met alle partijen praten.

Het doel van de informatieronde is om ‘zo spoedig mogelijk met een advies te komen voor een coalitie die kan rekenen op een meerderheid, waarin PrO zal deelnemen’, schrijft de partij zondagavond in een persbericht. Daarin zullen de gesprekken die Vincent Jansen eerder namens de VVD voerde, waarbij het niet lukte om een nieuwe coalitie te vormen, worden meegenomen.

Koole woont in Oegstgeest en is oud-voorzitter van de PvdA. Hij is als emeritus-hoogleraar Politicologie verbonden aan de Universiteit Leiden. Ook is hij lid van de Eerste Kamer voor de Partij van de Arbeid. In 2012 was Koole ook al eens informateur in het dorp, nadat het opstappen van vier de wethouders toen tot een politieke crisis leidde. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond Koole op de een-na-laatste plek van de kieslijst van Progressief Oegstgeest.

Oegstgeest Politiek Toekomst Endegeest en Overgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×