Nu zelfs de rechter geen oplossing heeft kunnen forceren in de strijd om de naam Partij Sleutelstad kiezen de oprichters eieren voor hun geld en gaan verder onder een nieuwe naam. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Oprichters Partij Sleutelstad doen afstand van naam en beginnen nieuwe partij

Met ingang van 1 oktober aanstaande telt de Leidse gemeenteraad tien partijen. Partij Sleutelstad wordt dan na bijna een jaar van interne ruzies officieel opgesplitst. De huidige fractievoorzitter Maarten Kersten gaat verder als Partij Sleutelstad. Anandkoemar Jitan, die de tweede raadszetel van de partij nu nog bezet, gaat samen met een aantal van de originele oprichters van de partij verder onder de naam ‘Leiden Participeert’.

De fractie van Leiden Participeert bestaat straks uit raadslid Jitan en duoraadslid Anand Siwpersad. “Met ‘Leiden Participeert’ denken we een betere invulling te kunnen geven aan de basisprincipes waarvoor we ooit in de politiek zijn begonnen”, stelt Jitan. “Dat houdt in de burgers weer te betrekken bij de politiek zodat ze invloed uit kunnen oefenen op hun directe leefomgeving.”

De ruzie over de naam Partij Sleutelstad is met de afscheiding overigens niet ten einde. Er loopt nog een bodemprocedure bij de rechtbank om vast te stellen wie uiteindelijk recht heeft om die naam te voeren. Die werd in mei van dit jaar aangespannen door drie van de oprichters van Partij Sleutelstad. Naast Anandkoemar Jitan en Anand Siwpersad is dat Prem Kalicharan die voorzitter wordt van de nieuwe partij. De bodemprocedure volgde op het mislukken van een door de rechter opgelegd mediation-proces.

 

Advertentie

Leiden Politiek Strijd om Partij Sleutelstad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×