(Foto's: Frank Scheffer).

Leidse bowler pakt twee titels op NK

Het Leidse bowlingtalent Milan Scheffer is dit weekend twee keer Nederlands kampioen geworden. Op het NK onder 16  in pakte hij de titel in zowel het dubbelspel als individueel. Hoewel Scheffer al flink wat prestaties op internationale toernooien heeft neergezet, is dit zijn eerste overwinning op een Nederlands kampioenschap.

De Nederlandse bowlingbond besloot met het oog op de coronamaatregelen het NK in aangepaste vorm door te laten gaan. Van 30 augustus tot en met 6 september werd het toernooi op verschillende locaties in Nederland gespeeld. Zaterdag vond de dubbelfinales plaats. Daar pakte Scheffer samen met zijn teamgenoot Vince van der Loo de titel.

Dezelfde Van der Loo was zijn belangrijkste belager in het individuele toernooi. Scheffer liet echter duidelijk zien wie de sterkste was van de twee. Met een gemiddelde van 227 over 13 games en een eindgame van 279, pakte hij het goud.

Scheffer, uitkomend voor Bowling Vereniging Leiden Zuid-West, vertelt ‘super blij’ te zijn met zijn titels. “Een NK winnen is super. Zeker als je internationaal al wat hebt bereikt, dan wil je dit ook gewoon winnen. Ik wist dat ik dit jaar een goede kans maakte, maar had niet verwacht zulke goede scores te gooien. Dit is echt hoog voor mijn leeftijd.” Nu hij 16 is geworden, speelt hij volgend jaar mee in de categorie tot en met 21 jaar. Ook daar ziet hij meteen al kansen. “Als ik mijn niveau blijf halen, kan ik daar ook zeker meedoen om de prijzen.”

Oranje
Bij veel sporten geldt dat een individuele titel toch nog nét iets mooier is dan een overwinning met het team. In het bowlen is dat volgen Scheffer juist andersom. “Wij vinden een teamprestatie meestal mooier, omdat je het echt samen moet doen. Ook mooi dat mijn teamgenoot tweede is geworden in het individuele toernooi. Dat laat zien dat we een mooi duo vormen.

Nu het NK achter de rug is werkt Scheffer weer toe naar het EK onder 18, dat afgelopen jaar door corona helaas niet door ging. Op dit moment zit hij in de voorselectie van Oranje onder 18, waar nu 8 spelers voor zijn geselecteerd. In december vallen er nog 4 af. “Tot en met december is het hard trainen en zo hoog mogelijk scoren. De vier die overblijven mogen in maart meedoen met het EK”, vertelt Scheffer.

Ook staan er nog wat internationale toernooien op het programma en in mei eventueel het WK. Scheffer: “Ik ben vooral blij dat het seizoen weer begint, daar heb ik heel veel zin in. Er zijn wel wat minder toernooien door corona, maar ik ben gewoon super blij dat ik weer mag bowlen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Leiden Sport Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×