(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leidse Vrijwilligersprijzen dit jaar niet uitgereikt

De Leidse Vrijwilligersprijzen worden dit jaar niet uitgereikt. Als gevolg van de coronamaatregelen is een uitreiking met veel publiek niet mogelijk. Het Leidse college van B&W vindt dat een uitreiking zonder feestelijke bijeenkomst niet gepast is.

“We slaan een jaar over omdat we ook zien dat zonder feestelijke uitreiking met veel mensen de doelstelling van de prijs niet goed kan worden gerealiseerd. We vinden het wel jammer omdat we in deze moeilijke tijd weer zien hoeveel vrijwilligers Leiden kent en hoe waardevol dat is”, verklaart wethouder Marleen Damen het besluit. Damen zou de prijzen op woensdag 9 december 2020 uitreiken. “Jammer, maar volgend jaar maken we er hopelijk een extra mooi feest van”, zo stelt ze.

De Leidse Vrijwilligersprijs werd in 1993 voor het eerst uitgereikt aan echtpaar Co en Walter Verhoog. Kort na de prijsuitreiking overleed Co Verhoog. De toenmalige jury besloot na de eerste uitreiking om de prijs voortaan naar de eerste winnaar te vernoemen: voortaan heette de prijs de ‘Co Verhoogprijs’. Na 20 jaar is in 2014 voor een nieuw concept gekozen. Er kwamen prijzen bij voor de vrijwilligersorganisatie die zich opvallend inzet voor haar vrijwilligers en er is een aparte jeugdprijs. Sindsdien wordt weer van de Leidse Vrijwilligersprijzen gesproken.

Advertentie

Leiden Maatschappij Leidse Vrijwilligersprijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×