Het is passen en meten langs de Nieuwe Rijn om de coronaregels te respecteren. (Foto: Emile van Aelst).

Woensdagmarkt terug aan het water: 'Gevoel dat corona er niet meer is'

Na veel gesteggel rondom de verplaatsing van de Leidse markt naar de Beestenmarkt en omgeving, is de woensdageditie sinds afgelopen week weer terug op de Nieuwe Rijn. Ondanks enkele positieve reacties, zijn de bezoekers ook bezorgd over het naleven van de coronaregels.

Marktkooplui zijn over het algemeen blij om weer terecht te kunnen op de vertrouwde plek. Het benoemen van de traditionele gezelligheid van de Nieuwe Rijn zorgt bij veel kooplui voor een glimlach. De markt op de smalle straten langs de Nieuwe Rijn zorgt echter ook voor zorgen over het naleven van de coronaregels. Kooplui proberen er zoveel als mogelijk voor te zorgen dat hun klanten de regels opvolgen.


Verslaggever Jelle Kuiper maakte een rondje op de Leidse markt en spreekt met bezoekers en marktkooplui

Toch lukt het lang niet altijd om voldoende afstand te houden. De kooplui zien regelmatig klanten die de regels aan hun laars lappen en toch te dicht bij elkaar gaan staan. De bezoekers van de markt zien ook dat de anderhalvemeterregel niet te handhaven is. Eén van de bezoekers geeft zelfs aan het gevoel te hebben ‘dat het virus er niet meer is’. Dat is ook D66-raadslid IJsbrand Olthof opgevallen, die cynisch opmerkt ‘het nieuws gemist te hebben dat er een vaccin is’.

De drukkere zaterdagmarkt blijft voorlopig nog op de Beesten- en Lammermarkt omdat er daar meer ruimte is om mensen te ontvangen.

Economie Leiden Centrummarkt te druk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×