In het leegstaande kantoorgebouw aan de Plesmanlaan wordt een corona testlocatie van de GGD ingericht. (Foto: Chris de Waard).

Coronatestlocatie verhuist van Leiderdorp naar Leiden

De teststraat bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp waar de GGD coronatests afneemt, gaat dicht. Vanaf begin oktober kan iedereen met coronagerelateerde klachten zich laten testen aan de Plesmanlaan in Leiden. In het leegstaande kantoorgebouw op de hoek met de N206 komt een nieuwe testlocatie. De ingang komt aan de Verbeekstraat.

“Dat wordt geen teststraat, maar een binnenlocatie”, laat woordvoerder Carin Boon van de GGD Hollands-Midden desgevraagd aan Sleutelstad weten. De reden voor de verhuizing is dat de teststraat in Leiderdorp, met tenten in de buitenlucht, niet erg winterproof is.

Op de nieuwe locatie gaat de GGD ook veel meer mensen testen dan in Leiderdorp. Daar werden tot afgelopen weekeinde dagelijks tussen de 340 en 370 testen per dag afgenomen. Zondag kreeg de teststraat extra capaciteit. In Leiden kunnen dagelijks 1.500 mensen worden getest. Dat aantal wordt vrijwel zeker nog verder uitgebreid. “Maar we moeten wachten op toestemming van de minister”, aldus de woordvoerder.

De verhuizing van Leiderdorp naar Leiden vindt waarschijnlijk plaats in een weekeinde. “Veel zaken moeten echt fysiek worden overgebracht van de oude naar de nieuwe locatie, dus zoiets doen we meestal in een weekeinde”, aldus Boon.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×