Corona op werkvloer bij Heineken Zoeterwoude

Een flink aantal personeelsleden van de Heinekenbrouwerij in Zoeterwoude is besmet geraakt met het coronavirus. Het bedrijf zelf wil geen details bekend maken, maar geeft wel aan dat het personeel al geruime tijd zo veel mogelijk thuis werkt.

Het vermoeden van een virusuitbraak ontstond afgelopen week toen het aantal besmettingen in het dorp Zoeterwoude opvallend toenam. Deze gemeente kreeg tot nu toe amper te maken met het coronavirus. In heel augustus werd er één inwoner positief getest; In de eerste helft van september waren dat er vier, maar de laatste twee weken kwamen er zestien besmettingen bij.

In het dorp zelf merkte men weinig van het virus. Er waren geen berichten over een uitbraak in de horeca, de sport of de zorg. Navraag bij de GGD leerde vandaag dat er in Zoeterwoude sprake is van een ‘cluster op de werkvloer’. Dat blijkt bij Heineken te zijn.

Privacy
De perswoordvoering van het drankconcern wilde vandaag ‘uit privacy-overwegingen’ geen details bekend maken. Wel benadrukt de organisatie dat de “gezondheid en veiligheid van het personeel de hoogste prioriteit” heeft. Daarom is in de brouwerij maar een beperkt aantal medewerkers aanwezig. De rest werkt al sinds geruime tijd thuis.

Maar intussen is er dus toch personeel besmet geraakt. Op een interne website van Heineken werd vorige week al melding gemaakt van de eerste coronabesmettingen. Volgens andere bronnen binnen het bedrijf waren er tot vrijdag al negen besmettingen op de werkvloer. Inmiddels zouden dit er twee keer zo veel zijn.

Deze trend wordt weerspiegeld in de besmettingscijfers van Zoeterwoude. De laatste drie dagen kreeg het dorp er plots zeven besmette inwoners bij. En dat terwijl maar een klein deel van het Heinekenpersoneel in het dorp woont.

Verlies
De besmettingen in Zoeterwoude zijn niet de eerste en ook niet de grootste klap die de bierbrouwer van het coronavirus krijgt. Deze zomer maakte Heineken een verlies van 300 miljoen euro bekend als gevolg van tegenvallende bieromzet door het coronavirus. Daarnaast werd er nog eens 550 miljoen euro afgeschreven als voorbereiding op nieuwe tegenvallers.

Advertentie

Economie Maatschappij Zoeterwoude Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×