(Archieffoto's door Chris de Waard & J.P. Kranenburg)
(Archieffoto's door Chris de Waard & J.P. Kranenburg)

Gemeente Oegstgeest verleent ASC vergunning voor kunstgrasvelden

Voetbal- en cricketvereniging ASC in Oegstgeest kreeg vandaag groen licht om twee van de vier natuursportvelden te vervangen door kunstgrasvelden. Het bestuur van ASC hoopt met deze velden een oplossing te hebben voor de overbelasting van de velden en de afgelastingen van trainingen en wedstrijden.

ASC is één van de weinige voetbalclubs in de regio zonder kunstgrasvelden en aast al sinds de verhuizing van de club naar het sportpark in 2017, op deze velden. De vereniging liep echter tegen een groot probleem aan: de gemeente had in het bestemmingsplan voor het sportpark een verbod gelegd op kunstgrasvelden.

Foutje
Het verbod op de velden bleek juridisch niet helemaal houdbaar. Toen ASC begin juni van dit jaar een vergunning voor twee kunstgrasvelden aanvroeg, ontstond er een ware gemeentelijke soap. Het verbod uit het bestemmingsplan bleek geen rechtskracht te hebben, dus stemde de wethouder in met de velden. ASC beloofde vervolgens de schade aan de natuur te compenseren met andere projecten zoals een bijenhotel en een egelhuis.

Vervolgens ontstond er ook nog een discussie in de gemeenteraad van Oegstgeest. De kunstgrasvelden en de geloofwaardigheid van de raad werden onderzocht en besproken, waardoor de vergunningsprocedure voor ASC vertraging opliep. Tot vandaag. Nu de vergunning binnen is, zal er onderzocht worden hoe en wanneer de aanleg van de velden in Sportpark Overveer in Oegstgeest plaats kan vinden.

Oegstgeest Sport ASC Kunstgras Kunstgras Overveer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×