Wethouder Van Delft vertelt over de digitale werkbezoeken die het college de komende dagen aflegt.

Leids college op digitaal werkbezoek tijdens ondernemerschapsweek

Wethouder Yvonne van Delft (economie) gaat vanaf woensdag steeds met een collega-wethouder op digitaal werkbezoek bij een Leids bedrijf. Het is de ‘Week van het Ondernemerschap’ en MKB Nederland organiseert de landelijke dag van de ondernemer op vrijdag 20 november. In andere jaren gingen de Leidse wethouders langs bij bedrijven in de stad, maar dit jaar vinden de bezoekjes noodgedwongen online plaats.

“De bezoeken dienen meerder doelen”, vertelt Van Delft. “Allereerst willen we natuurlijk weten hoe het de ondernemers vergaat in deze crisis. Maar we zijn ook heel benieuwd of bedrijven innovatieve ideeën hebben om ook tijdens deze pandemie door te kunnen draaien. Of misschien zelf wel beter te draaien.”

Een ander aandachtspunt voor Van Delft zijn stageplekken. Daaraan is een groot gebrek nu veel mensen thuiswerken of op de werkvloer onvoldoende ruimte hebben om anderhalve meter afstand te houden als er ook nog MBO-stagiairs rondlopen. Andere beroepsgroepen, bijvoorbeeld in de zorg, hebben het nu zo druk dat ze de begeleiding van stagiairs er even niet bij kunnen hebben.

Wethouder Yvonne van Delft over de digitale werkbezoeken die het college deze week brengt aan Leidse bedrijven.

De digitale werkbezoeken worden afgelegd aan heel verschillende soorten bedrijven. De HEMA bijvoorbeeld. En de SPAR in de Herenstraat. Maar ook In Ovo en Sera Novo op het Leiden Bio Science Park en organisaties die zich richten op ambachtelijke bedrijvigheid zoals Bierbrouwerij Pronck en BamBam Restauratie Steenhouwers.

Ook organisaties die zich richten op samenwerking op het snijvlak van duurzaamheid en zero emissie stadslogistiek zoals het Circulair Warenhuis, De Horeca Groep Leiden, Inzamelhelden, Lessgo/Drukkerij de Bink, Logi Connekt/mypup en het LUMC worden online bezocht.

Verder gaan de collegeleden in gesprek met Akerboom Yacht Equipment, met wijkwinkelcentrum De Kopermolen en tenslotte met Stichting Mixclubs; een organisatie die ondernemersvaardigheden leert aan kinderen en daarbij ondersteund wordt door ondernemers waaronder Inventeers en Uptimizers.

Ondernemersdag071
Tijdens de eerstvolgende editie van de online talkshow ‘071 Ondernemend Dichtbij’ op 26 november aanstaande zal er een terugblik worden gegeven op deze werkbezoeken door onder andere wethouder Yvonne van Delft. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de digitale editie van Ondernemersdag071 via www.ondernemersdag071.nl/aanmelden.

Economie Leiden Politiek Week van de Ondernemer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×