Eigenaar Robbin Stikvoort van lederwarenwinkel Comtesse met de nieuwe aanwinst, een tas met binnenverlichting en oplader. (Foto: Gerry van Bakel).

Ondernemen in de tweede coronawinter: ‘We hopen op een goede decembermaand’

“Kijk, een tas met een lampje erin”, eigenaar Robbin Stikvoort van lederwarenwinkel Comtesse laat trots de nieuwste aanwinst zien. “Deze ontwerper combineert graag mode met technische gadgets. Er zit ook een oplader in voor de telefoon.”

Comtesse mag dan al een leven lang op de Breestraat zitten, de zaak is nog springlevend. Stikvoort is steeds op zoek naar nieuwe producten die nieuwe klanten kunnen aanspreken. “We hebben best een lastig jaar gehad. Door alle coronamaatregelen is er toch minder reuring in de stad en dan lopen er ook minder mensen bij ons binnen.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met eigenaar Robbin Stikvoort van lederwarenwinkel Comtesse over de tweede coronawinter.

Vorig jaar leek Comtesse ten dode opgeschreven. Al maandenlang hingen de plakkaten opheffingsuitverkoop op de etalageruiten. De toenmalige eigenaren wilden ermee stoppen en konden geen opvolgers vinden. Een interview op Sleutelstad werd door Stikvoort gehoord en hij belde gelijk de studio. En de rest is geschiedenis. Sinds 1 maart 2021 staat Stikvoort zelf in de winkel.

Uithangbord
Dat was nog tijdens de gedwongen winkelsluiting vanwege de coronacrisis. Naast een fysieke winkel werd de webshop nieuw leven ingeblazen. “Onze webshop is uiteindelijk vooral een uithangbord geworden voor onze winkel. Mensen willen een tas toch vaak eerst even voelen en in de hand houden. Dus ze kijken wel op de site, maar komen naar de winkel om te kopen.”

Handhaven van de coronaregels wil Stikvoort zoveel mogelijk overlaten aan de overheid. “We willen open zijn voor iedereen. Ik kan wel vragen aan iemand om een mondkapje te dragen in de winkel, maar wat als ze dat niet willen? Ik heb niet zo’n zin in een discussie. Ik hoop dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.”

Bordeel
Spijt van zijn overstap naar de lederwaren heeft Stikvoort zeker niet. “We doen er alles aan om Comtesse te behouden voor Leiden.” Zoals bijvoorbeeld het uitlenen van een stukje bedrijfspand aan een filmproductiebedrijf. “Ze gaan in de steeg hiernaast opnamen maken voor een film. En een van onze zijramen, voor het kantoor, wordt dan een bordeel.” Voor het winkelend publiek verandert er niets, want tijdens de opname blijft Comtesse gewoon open. “En dan hopen we op een goede decembermaand.”

In deze Week van de Ondernemer gaat Sleutelstad terug naar vijf ondernemers die vorige winter werden geïnterviewd in de serie: Hoe komen Leidse ondernemers door de coronawinter.

Economie Leiden Maatschappij coronawinter Week van de Ondernemer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×