(Archieffoto: Chris de Waard).

Zondagmiddag coronademonstratie op Lammermarkt

Op de Lammermarkt vindt aanstaande zondag vanaf 13.00 uur een manifestatie plaats. Het gaat om een bijeenkomst die wordt georganiseerd door VoorVrijheid, dat zich zorgen maakt over coronavaccinaties. De gemeente Leiden heeft een melding van de manifestatie ontvangen, de organisatie verwacht ongeveer 600 bezoekers.

Tijdens de manifestatie met sprekers en muziek wordt aandacht gevraagd voor de vrijheid om zelf te mogen beslissen of je wordt gevaccineerd. De organisatoren uitten in de aankondigende flyer vragen die de lezer tot nadenken moeten aanzetten. Het gaat daarbij over de noodzaak van vaccinaties en welke vrijheid er is om daarvoor te kiezen. “Herken jij jezelf in deze vragen? Heb jij ook dezelfde zorgen? Sluit dan aan”, schrijft de organisatie in de flyer, waarvan er naar eigen zeggen 30.000 zijn gedrukt en verspreid in Leiden.

De gemeente Leiden laat weten dat demonstreren een belangrijk recht is in ons land en de bijeenkomst daarom zo goed mogelijk wil faciliteren. Dat betekent dat er rond de Lammermarkt zondagmiddag verkeersregelaars worden ingezet en dat de organisatie een ordecommissie ingestelt. Die moet er, samen met handhavers en de politie, op toezien dat mensen anderhalve meter afstand houden en dat er geen geluidsoverlast wordt veroorzaakt.

De organisatie wil naar eigen zeggen angstgevoelens in de samenleving terugdringen. Opvallend genoeg wordt in de flyer wel gewerkt met emotionele teksten, zoals de suggestie dat een vaccin schade zal toebrengen aan kinderen, waarmee juist wordt ingespeeld op angstgevoelens in de samenleving. “Dat is een lastig evenwicht moet ik toegeven”, zegt organisator Frank Ruesink in een reactie. “Ik wil een platform geven aan mensen die een ander geluid laten horen, daarbij moet je soms ook de andere kant van een verhaal uitlichten.”

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×