Voor Kjeld Nuis was de NK Sprint een toernooi om snel te vergeten. (foto: Emile van Aelst).

NK Schaatsen: diskwalificatie voor Kjeld Nuis, Tijmen Snel rijdt sterk toernooi

Twee topschaatsers van IJssport Vereniging Leiden reden afgelopen weekend mee met het NK Sprint. Voor olympisch kampioen Kjeld Nuis een toernooi om snel te vergeten.  Hij werd gediskwalificeerd tijdens zijn eerste rit op de 500 meter nadat hij ploeggenoot Ronald Mulder geen voorrang verleende. Voor Tijmen Snel was het toernooi wel succesvol met een vijfde plek in de eindklassering.

Nuis baalde van zijn diskwalificatie, maar hij vond het vooral erg vervelend voor ploeggenoot Mulder die zijn ronde over moest doen. Die 500 meter ging nog goed, maar op de 1.000 meter was zijn brandstof op. Kjeld reed zaterdag nog wel de 1.000 meter, waar hij uiteindelijk als derde eindigde. Op zondag mocht Kjeld nog wel de 500 meter rijden, maar geen 1.000 meter meer. Met een zevende tijd bleef de schaatser dit weekend ver onder zijn niveau.

Tijmen Snel kan wel terugkijken op een goed toernooi. Hij reed op de 500 meter een persoonlijk record. De 1.000 meter mislukte op zaterdag echter. Op dag twee reed Tijmen wederom een goede 500 meter en wist hij op de 1.000 meter zelfs een dik persoonlijk record te rijden. Zo eindigde de schaatser van IJssport Vereniging Leiden uiteindelijk op een vijfde plek. Een goede notering in een sterk deelnemersveld.

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×