(Archieffoto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon verplaatst hardloop-onderdelen alvast naar herfst

De Leiden Marathon kiest in 2021 voor een andere datum. De hardlopers gaan van start op zondag 12 september, de wandelaars kunnen zaterdag 8 mei nog steeds als datum in de agenda zetten. Of de 5 kilometer NightRun op zaterdagavond wordt gelopen en of de Marathon Vlam wordt gehaald, besluit de organisatie later.

“De 30e editie kan niet worden gehouden op 9 mei. Dat is echt te vroeg als je kijkt naar de snelheid van het vaccineren”, legt voorzitter Tjeerd Scheffer uit. “Daarom gaan wij meteen al naar zondag 12 september 2021, vlak voor alle andere grote hardloopwedstrijden in Nederland. Natuurlijk moet onze veiligheidsregio hier nog wel toestemming voor geven. Het wandelen blijft wel op 8 mei. Daar zijn minder toeschouwers bij betrokken en kunnen de deelnemers eenvoudiger in kleine groepjes starten.”

Of de 5 kilometer NightRun zaterdagavond 11 september wordt gelopen of op zondag wordt ingepast, besluit de organisatie later. Dat geldt ook voor het halen van de Marathon Vlam uit Griekenland. “Eerst maar eens kijken hoe de ontwikkelingen rond het vaccin verlopen. We bekijken het maand voor maand”, aldus Scheffer.

De inschrijvingen voor alle afstanden openen op 1 februari. Vorige week maakte de organisatie al bekend dat de route van de 10 kilometer verlegd wordt naar de wijk Roomburg.

Leiden Leiderdorp Sport Zoeterwoude Leiden Marathon


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×