(Beeld: Gemeente Leiden).

Kolossaal kantoorgebouw aan Plesmanlaan verandert naar woningen

Het enorme kantoorpand op de hoek van de Plesmanlaan en de Ehrenfestlaan gaat veranderen in een gebouw voor meer dan vierhonderd woningen. Nadat de Amerikaanse multinational Jacobs er vertrok, stond het pand een tijdje leeg. Nu wil het stadsbestuur er een modern woongebouw met aanvullende voorzieningen van maken.

Ontwikkelaar Urban Interest had eerder plannen om vijfhonderd woningen te realiseren op Plesmanlaan 100. Er zouden dan etages op het bestaande gebouw worden toegevoegd. Omwonenden maakten zich toen zorgen over het aantal parkeerplaatsen. In de parkeergarage onder het gebouw is namelijk plek voor 199 auto’s.

Halverwege
Dat plan is nu verder uitgewerkt en vervalt de woontoren van zeventig meter. Daardoor komen er geen vijfhonderd, maar 410 tot 420 woningen. Verder komen er aan de onderkant van het gebouw enkele aanvullende voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld een koffiecorner of een sportschool zijn. Verder wordt er een aantal bouwlagen aan het pand toegevoegd. Aan de kant van de Ravelingenstraat is dat 18 meter er bij en aan de kant van de Plesmanlaan wordt dat 43 meter.

Van alle woningen is minimaal twintig procent bestemd voor het sociale segment en veertig procent voor middel dure huurwoningen. De bouw begint naar verwachting halverwege 2022.

Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×