(Foto: PR).

Liander bereidt zich voor op extreem winterweer

Vanwege het extreem winters weer dat wordt verwacht neemt netbeheerder Liander maatregelen. Klanten van Liander worden tijdens het extreme weer niet van het gas en elektriciteit afgesloten. Werkzaamheden die niet noodzakelijk zijn uitgesteld om stroomonderbrekingen te voorkomen.

Volgens Liander is het Nederlandse elektriciteitsnet met een leveringszekerheid van 99,99 procent een van de betrouwbaarste ter wereld. “Tijdens het winterse weer zijn klanten extra afhankelijk van stroom, onder andere voor het verwarmen van hun huis. Dan is het extra vervelend als de energievoorziening stil ligt”, legt een woordvoerder uit. “Daarom stellen we niet noodzakelijke werkzaamheden uit en zetten we bij urgente werkzaamheden waar mogelijk noodstroom in, zodat klanten niet langdurig zonder stroom zitten.”

Consumenten die door wanbetaling geen energieleverancier meer hebben, moeten volgens de wet worden afgesloten. In de winter zijn netbeheerders altijd terughoudend met het afsluiten van klanten. Bij minimaal twee aaneengesloten dagen met vorst wordt een klant niet afgesloten totdat de vorstperiode voorbij is. Liander sluit vanaf aanstaande maandag geen klanten van het gas en elektriciteit af.

Storingen
Liander verwacht voor de komende vorstperiode minder storingen aan het netwerk. Graafwerkzaamheden leiden geregeld tot schade aan kabels en leidingen en zijn daarmee de belangrijkste oorzaak van storingen. Omdat in de meeste gemeenten niet in de grond gewerkt mag worden zijn geplande onderhoudswerkzaamheden uitgesteld. Tijdens noodzakelijke werkzaamheden probeert Liander de stroomonderbreking zo kort mogelijk te houden als er overgeschakeld wordt op noodstroom.

Door sneeuw en ijzel op de weg bestaat de kans dat monteurs langer onderweg zijn. “Uiteraard doen wij er alles aan zo snel mogelijk een storing op te lossen,” zegt de woordvoerder. “Ook proberen we klanten goed en snel te informeren als een monteur verlaat is of als de afspraak niet door kan gaan.”

Maatschappij Regio Witte winter 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×