Terras
(Foto: Mariët Overdiep).

Leidse horeca zet volgende week dinsdag terrassen buiten

Als er voor dinsdag geen geste van de overheid naar de horeca komt, gaan de terrassen komende dinsdag open. Koninklijke Horeca Nederland is boos dat er afgelopen week tijdens de persconferentie van Rutte geen enkel perspectief geboden is aan de branche. Ook de Leidse afdeling ondersteunt de mogelijke actie. “De tijd is er rijp voor.”

David Zock heeft twee horecaondernemingen in Leiden én is vertegenwoordiger van de Leidse afdeling Koninklijke Horeca Nederland. “We hebben dit weekeind met het mooie weer gezien dat iedereen erop uittrekt. Parken zitten vol, hier aan de Nieuwe Rijn zit het vol, mensen zitten zelfs met hun eigen stoel op mijn terras en ik mag niet open. Dat snap ik niet.”

Volgens Zock kan de horeca juist een regulerende functie uitoefenen in het handhaven van de coronaregels. “Nu moeten de handhavers het doen. Wij hebben van de zomer bewezen dat we prima met inachtneming van de regels open kunnen. Laat ons dan boa spelen op ons eigen terras. Dan kunnen we doen waar we goed in zijn: gastvrijheid.”

Op dit moment wordt nog overlegd met de overheid of er toch niet wat meer mogelijk is voor de horeca. Als daar niks uitkomt, gaan de stoelen dinsdag het terras op. In Leiden en in 65 andere gemeentes. Of er ook werkelijk geserveerd wordt, is nog even de vraag.

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×