Stichting Land van Wijk & Wouden stopt ermee. (Foto PR.)

Land van Wijk & Wouden geeft als afscheid nog een keer een cadeau

De stichting Land van Wijk & Wouden stopt er mee nu Zoeterwoude, Leiderdorp en Leiden de subsidie hebben stopgezet. Maar dat doet de stichting niet zonder afscheidsfeestje. Leidenaars en regiogenoten met een goed idee dat de verbinding tussen stad en platteland verbetert, kunnen in aanmerking komen voor een Polderpenning. Land van Wijk & Wouden heeft daar in totaal 35.000 euro voor beschikbaar.

Land van Wijk & Wouden organiseerde de afgelopen jaren activiteiten als de streekmarkt op de Doezastraat, de populaire Polderdag en Koe Alert. De stichting heeft daar met ingang van 1 januari een punt achter gezet. Op 31 juli wordt de stichting officieel opgeheven. Omdat de drie gemeenten de subsidie hebben stopgezet is er geen geld meer om de stichting en de activiteiten voort te zetten.

Op haar website, schrijft de stichting in een persbericht, wordt zoveel mogelijk doorverwezen naar andere partijen, zodat iedereen kan blijven genieten van de mooie omgeving. Het afscheid wordt opgeluisterd met polderpenningen. Ondernemers, organisaties of particulieren kunnen een polderpenning aanvragen voor een idee of activiteit die bijdraagt aan het verbeteren van de verbinding tussen stad en platteland in de regio Land van Wijk & Wouden. Pijlers zijn recreatie, educatie, cultuur, voedsel van dichtbij en het bijdragen aan een aantrekkelijk landschap voor mens en natuur. Er is maximaal 35.000 euro beschikbaar voor 10 tot 20 initiatieven.

Een polderpenning aanvragen kan door voor vrijdag 30 april een e-mail te sturen naar info@landvanwijkenenwouden.nl. Een jury beoordeelt de inzendingen en bepaalt de hoogte van de bijdrage. De ‘winnaars’ van een polderpenning worden uitgenodigd om hun initiatief toe te lichten op de netwerkbijeenkomst die de stichting organiseert ter afscheid.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Nieuws Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×