Een sneltest-uitslag in wording op basisschool De Singel. (Foto: Rob van Dullemen).

Sneltest voor schooltijd nu open voor alle Leidse leraren

De laagdrempelige sneltest-op-school is nu beschikbaar voor alle Leidse leraren en medewerkers van kinderdagverblijven. Ze kunnen vanaf zeven uur terecht. Wie negatief test, kan die dag toch lesgeven.

De vroege sneltest vóór schooltijd staat open voor leraren met verkoudheidsklachten of andere twijfels over coronabesmetting. Hij is bedoeld om onnodige uitval van onderwijspersoneel te voorkomen. Want met de traditionele PCR-test verstrijken al gauw twee dagen tussen aanvraag en uitslag. In die tijd kan je niet naar je werk en daardoor moesten de laatste tijd regelmatig klassen thuisblijven.

Een week geleden opende de GGD daarom ook in Leiden twee testlocaties op de basisscholen De Singel en Cornelis Joppensz. Naast leerkrachten van deze scholen kon personeel van enkele naburige scholen en kinderdagverblijven er terecht. Die formule bleek een succes en is nu dus over heel de stad uitgerold.

Sinds maandag kunnen nu leraren en kinderleid(st)ers uit heel Leiden op deze twee locaties terecht. Alle scholen en kinderdagverblijven zijn door de gemeente Leiden geïnformeerd over welke locatie voor hun personeel beschikbaar is.

Voor onderwijspersoneel uit buurgemeentes is er nog geen sneltest op school beschikbaar. Maar zij kunnen wel voor zo’n test terecht op de GGD-locatie bij de Plesmanlaan in Leiden.

Dit bericht past binnen het project “De coronamarathon”, dat wordt ondersteund door het Leids Mediafonds.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio Coronacrisis De virus-estafette


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×