(Foto: ASC).

Nieuwe kunstgrasvelden ASC in gebruik

Voetbal- en cricketvereniging Ajax Sportman Combinatie (ASC) heeft de aanleg van twee kunstgrasvelden op Sportpark Overveer in Oegstgeest afgerond. Er is al direct gebruik van gemaakt voor de jongste jeugd. Met de velden, waar heel veel om te doen is geweest, kan de club de komende jaren op het eigen Sportpark Overveer veel meer voetballen en cricketen.

De afgelopen jaren is het ledental van ASC gegroeid en werd er meer getraind per team. Dit bracht nieuw leven in de vereniging maar zorgde ook voor overbelasting van sportvelden. Met veel afgelastingen en hoge onderhoudskosten tot gevolg. “Met deze kunstgrasvelden blijft ASC op de lange termijn sociaal, sportief en financieel een bloeiende vereniging”, zegt Mark Melzer, voorzitter van ASC.

Egelhuis
De kunstgrasvelden bij ASC zijn er niet zonder slag of stoot gekomen. Al sinds de verhuizing van de club naar het sportpark in 2017 azen ze op kunstgrasvelden. De vereniging liep echter tegen een groot probleem aan: de gemeente had in het bestemmingsplan voor het sportpark een verbod gelegd op kunstgrasvelden.

Het verbod op de velden bleek juridisch niet helemaal houdbaar. Toen ASC begin juni van dit jaar een vergunning voor twee kunstgrasvelden aanvroeg, ontstond er een ware gemeentelijke soap. Het verbod uit het bestemmingsplan bleek geen rechtskracht te hebben, dus stemde de wethouder in met de velden. ASC beloofde vervolgens de schade aan de natuur te compenseren met andere projecten zoals een bijenhotel en een egelhuis.

Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×