(Archieffoto).

Leidenaren slaan weer toe op EK roeien

De vijf gouden ‘Leidse’ medailles van vorig jaar werden niet geëvenaard, maar toch is er behoorlijk geoogst dit weekend tijdens het EK roeien in het Italiaanse Varese. Tweemaal goud, twee zilveren medailles en een bronzen plak werden er door Leidenaren binnengesleept.

Karolien Florijn (Die Leythe) en Nicole Beukers (Njord) mogen zichzelf ook dit jaar weer Europees kampioen noemen. Florijn in de vrouwenvier zonder en Beukers in de vrouwen dubbelvier. Het zilver is voor Stef Broenink (Njord) in de mannen dubbeltwee en Annika van der Meer (Njord) in de paramixed dubbeltwee. Beiden verloren daarmee wel hun titel. Ook de Leidse-Leiderdorpse roeivereniging Asopos de Vliet werd verblijd met een medaille: Ward van Zeijl werd derde in zijn lichte mannen dubbelvier.

Een primeur was er dit EK voor het 21-jarige roeitalent Finn Florijn (Die Leythe). Broer van Karolien en zoon van roeilegende Ronald Florijn. Hij trainde al enige tijd mee met de Nederlandse equipe en viel daar voor verschillende boten in. Zijn harde werk en goede resultaten werden door de bondscoach beloond en hij mocht het laten zien in de skiff. Daarmee plaatste hij zich wel voor de halve finale, maar de A-finale was nog een stap te ver. Hij werd uiteindelijk vijfde in de B-finale.

Roeiers Boudewijn Röell en Yadi van Holst (allebei Asopos de Vliet) stonden wel in de A-finale, maar vielen buiten de prijzen. Röell finishte met de mannenvier binnen een seconde van het brons en Van Holst werd zesde in het veld van zes boten in de paramixed vier met stuurman.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×