VS stoppen tijdelijk met prikken coronavaccin van Janssen

Gezondheidsinstituten in de Verenigde Staten willen dat het land voorlopig stopt met het gebruik van het coronavaccin Janssen. Er zijn zes gevallen van ernstige trombose gemeld.

Sinds twee weken wordt het vaccin ingespoten bij Amerikanen. Er zijn 7 miljoen prikken gezet, waarvan bij zes gevallen dus ernstige trombose is opgetreden. De overheid last een prikpauze in, meldt The New York Times, dat al heeft gesproken met functionarissen.

Lees het laatste nieuws in het coronadossier van Sleutelstad

De Food and Drug Administration (FDA) en de Centers for Disease Control (CDC) willen onderzoek doen naar de veiligheid van het vaccin, en tot die tijd het prikken op pauze zetten. Het CDC is de Amerikaanse versie van het RIVM, en de FDA is de Amerikaanse toezichthouder voor vaccins.

Leiden Regio corona Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×