(Impressie: Gemeente Leiden).

Plannen vernieuwd Energiepark worden concreet

De plannen voor het Leidse Energiepark krijgen vorm. Het college stelde afgelopen week de plannen in grote lijnen vast. In het gebied rondom de energiecentrale tussen de Langegracht en de Maresingel komen woningen, bedrijven en recreatiemogelijkheden. Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Het nadenken over de herinrichting van het gebied begon in 2018. Vorige zomer gaf de gemeente Leiden opdracht om een haalbaarheidsonderzoek te doen, en de resultaten daarvan hebben nu geleid tot een zogenaamd ‘kaderbesluit’, waarin in algemene termen besloten is hoe het gebied moet worden ingevuld.

Het gedeelte aan de Maresingel wordt ingericht in de stijl van het Singelpark, met ruimte voor ontspanning, sport en kleine evenementen. Ook moet er een ‘makershuis’ verrijzen, waarin plaats is voor bedrijfjes in oude ambachten. Verder komt er een cultureel centrum, horeca en 250 nieuwe woningen. De huidige gebruikers van het gebied, PLNT en de Binnenvest, krijgen een vernieuwd onderkomen.

Als het plan door de gemeenteraad wordt goedgekeurd gaat de gemeente samen met de ontwikkelaars verder met het uitwerken van de details. Daarbij is het de bedoeling dat ook bewoners en ondernemers mee kunnen praten.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×