Frans Schohaus bij Licht op Leiden. (bekijk hier de hele uitzending).

Deze week in Licht op Leiden: hoteldirecteur Frans Schohaus

Deze week praat Rens Heruer in Licht op Leiden met Frans Schohaus. Schohaus is directeur van Hotel Leiden, wat onderdeel is van het hotelconcern Van Der Valk. Heruer gaat onder meer in op de jeugd en carrière van Schohaus.

Schohaus is als enige in zijn familie geboren in Leiden. De rest van zijn familie komt uit Amsterdam. Maar veel foto’s de jeugd van Frans zijn er niet. “Het is een soort grap geworden in de familie”, zo vertelt Schohaus tijdens het gesprek.

Dat hij ging werken bij een hotel was op jonge leeftijd nog niet duidelijk. School ging moeizaam en hij stopte meerdere keren voortijdig met opleidingen. “Ik was geen lieverdje”, vindt Schohaus. Na enkele jaren van opleiding ging hij werken bij De Gouden Leeuw in Voorschoten.

Daar raakte hij na twee jaar bevriend met Paul van der Valk. Toen het toenmalige Hotel Het Haagsche Schouw werd aangekocht, nam Van der Valk hem mee naar het hotel. Daar ontmoette Schohaus zijn vrouw. Hij stopte met werken in Voorschoten en vervulde verschillende leidinggevende functies. Daarna werd Schohaus directeur van Hotel Leiden.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Laat het weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl.

 

Advertentie

Economie Leiden Voorschoten Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×