Rahim en Selma Karimzadeh treuren om hun overleden dochter bij de gedenkplek die is ontstaan bij de Beestenmarkt.

Ouders van overleden Doris treuren bij gedenkplek: 'Please take care of our children'

Tientallen chauffeurs en medewerkers van Arriva hebben aan het eind van de ochtend een eerbetoon gebracht aan Doris Karimzadeh. Het 7-jarige meisje dat zaterdagmiddag om het leven kwam bij een tragisch verkeersongeval op de Steenstraat. Ook de ouders van Doris waren vanmorgen naar de plek gekomen waar talloze mensen bloemen en boodschappen achterlaten.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

(Foto’s: Rob van Dullemen)

Terwijl de Arriva-medewerkers in kleine groepjes langs de gedenkplek liepen en bloemen neerlegde, stond de moeder van het omgekomen meisje op. “I want to say something”, zei ze in het Engels tegen de Arriva-medewerkers. “Mijn dochter is verdwenen. En weet je waarom? De wereld heeft niet goed genoeg voor haar gezorgd. We zorgen niet goed genoeg voor onze kinderen. Niet alleen jullie, maar wij allemaal. Please take care of all the children in the world.”

Een foto van de 7-jarige Doris die zaterdag om het leven kwam.

De omgekomen Doris fietste zaterdag met haar ouders en kleine broertje over de Steenstraat toen onverwachts het portier van een taxi openzwaaide. Het meisje week uit, viel en kwam onder een bus die daar kwam aanrijden. “Die chauffeur kon er ook niks aan doen”, zegt Afshin Amighi, een vriend van de getroffen familie. Hij reed heel langzaam.” Het gezin Karimzadeh komt uit Iran. Moeder Selda is in Leiden verbonden aan de universiteit en kwam hier naar toe om te promoveren.

Advertentie

Leiden Maatschappij Dodelijk ongeluk Steenstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×