(Foto: Robbert Beurse).

Oproep Hondenvereniging Zoeterwoude: 'Breng die ballen terug'

De voorzitter van de hondenvereniging in Zoeterwoude, Paul Mooijman, is acht maanden na de opening nog steeds trots op het hondenspeelveld dat er mede op zijn initiatief kwam. Toch loopt niet alles zoals gepland. De tennisballen die de vereniging als hondenspeelgoed neerlegt bij de ingang verdwijnen als sneeuw voor de zon. De vereniging doet daarom een oproep aan de gebruikers van het speelveld om na het spelen een rondje om het veld te lopen en ballen die over het hek zijn gegooid terug te gooien.

Het hondenspeelveld kwam er na een burgerinitiatief waar Mooijman het voortouw in nam. De gemeente stelde de grond beschikbaar en plaatste een hek, de hondenvereniging verzorgt het onderhoud. Tijdens zijn dagelijkse controle constateert Mooijman al een tijd dat het aantal tennisballen steeds minder wordt. “Gisteren was er nog maar één tennisbal over en die is ook nog helemaal stukgebeten”, laat Mooijman weten.

De voorzitter van de hondenvereniging denkt niet dat de hondenbaasjes de ballen mee naar huis nemen. “Wat moet men thuis met een oude tennisbal? Nee, ze gooien hem per ongeluk over het hek. Dat gebeurt. Wat ik alleen niet begrijp is dat mensen dan niet de moeite nemen om even om te lopen en hem terug te brengen”, zegt Mooijman.

Ontsnappen
Naast het verzoek om beter op de ballen te letten, ziet Mooijman ook graag dat de baasjes voorkomen dat hun honden gaten graven op het terrein. “Vooral langs het hek worden flinke gaten gegraven. Als honden onder het hek door ontsnappen staan ze zo op de manege aan de overkant en dan heb je natuurlijk ’trouwles'”, stelt Mooijman. De voorzitter is bang dat de honden de paarden aan het schrikken maken en vreest voor de verstandhouding met de buren. “Ze waren in het begin al niet blij met de komst van dit veld. We hebben toen belooft dat de honden niet op het terrein van de paarden konden komen. Dus daar moeten we met z’n allen ook echt goed op letten.”

Poep
Er zijn ook positieve kanten aan het verhaal van Mooijman. “Ik ben er dus hartstikke trots op dat dit veld zo goed wordt gebruikt. Dagelijks weten hondeneigenaren uit de hele regio hun weg naar het speelveld te vinden om hier veilig met hun hond te kunnen spelen”, vertelt hij. Ook de hondenpoepbak met bijbehorende -zakjes wordt goed gebruikt. “Ik zorg dat er altijd zakjes genoeg zijn. De baasjes ruimen de poep vrijwel altijd keurig op. Dat gaat echt heel goed.”

Inmiddels broedt de hondenliefhebber weer op een nieuw plan. Mooijman heeft contact gelegd met een hondentrainer en onderzoekt de mogelijkheden voor het geven van cursussen op het terrein.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×