(Foto: Linda Mooijman).

Hondenspeelveld Zoeterwoude deze week open

Het toegangshek staat er al, evenals het bordje en de paaltjes waar de omheining aan vast komt. Het geduld van hondenbezitters uit Zoeterwoude-Dorp wordt binnen enkele dagen beloond, na bijna twee jaar wachten kan het hondenspeelveldje langs het Molenpad  deze week in gebruik genomen worden. “Uiterlijk dinsdag staat het hek er, dan is het speelveld klaar voor gebruik”, bevestigt de gemeente. De officiële opening van de speelplek voor viervoeters vindt in verband met de coronamaatregelen later plaats.

Het speelveld kwam er op verzoek van een groep hondenbezitters in het dorp. Aangevoerd door Zoeterwoudenaar Paul Mooijman zamelden ze voldoende handtekeningen in om hun wens op de agenda van de gemeente te krijgen. Hierna duurde het bijna twee jaar voor het besluit tot de aanleg van het speelveld werd genomen. “Zo’n veldje aanleggen kost bijna 9.000 euro. Dat moeten we wel kunnen betalen”, verklaarde wethouder Ruud Bouter die het speelveld oorspronkelijk pas voor 2021 op de begroting zette. Nadat de gemeenteraad er unaniem mee akkoord ging om de aanleg uit de algemene reserves te betalen kon het veld er toch nog in 2020 komen. “Als mensen jaren moeten wachten voor er iets met hun ideeën gebeurt, moedigt dat natuurlijk niet aan. Dus ik ben blij dat het veld er nog dit jaar komt”, aldus raadslid Eva de Bruyker (Progressief Zoeterwoude).

Hondenpoep
Buiten het speelveld, aan het begin van het Molenpad, geldt een aanlijnplicht voor honden. “Dat is om te voorkomen dat de overige weggebruikers -voetgangers, fietsers en paardrijders- op het smalle pad overlast ondervinden van de honden”, verklaart Bouter. Met name de ruiters van de manege tegenover het hondenspeelveld maakten zich vooraf zorgen over loslopende honden die paarden bang maken. “Met de aanlijnplicht op dit deel van het Molenpad hopen we die angst weg te nemen”, stelt Bouter. Met bordjes langs het Molenpad wordt aangegeven of honden aangelijnd moeten zijn.

De gemeente Zoeterwoude heeft toegezegd het gras van het speelveld geregeld te maaien. Voor de rest van het onderhoud draaien de initiatiefnemers van het hondenspeelveldje zelf op. “De hondenpoep moeten de baasjes, net als in de rest van Zoeterwoude, gewoon zelf opruimen”, waarschuwt Mooijman.

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×