De natuur in Cronesteyn (Foto: Stichting Groen Cronesteyn).

Stichting Groen Cronesteyn vreest rondvliegende frisbees bij nieuwe discgolfbaan

De stichting Groen Cronesteyn is ‘not amused’ over de komst van een discgolfbaan. Discgolf is een vorm van golf, maar in plaats van een golfbal wordt een frisbee gebruikt, die gegooid wordt in een metalen basket. De stichting vindt het niet passen in het polderlandschap van Cronesteyn.

“De natuur dreigt te worden verstoord en de rondvliegende frisbees leveren overlast op voor de andere bezoekers”, schrijft Groen Cronesteyn in een persbericht. “We zijn juist bezig met het bevorderen van de prachtige natuur die het park rijk is. De grote baskets met kettingen passen totaal niet in het landschap. ”

Rekening
Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Leiden subsidie beschikbaar stelt voor de aanleg van een discgolfbaan in Cronesteyn. De baan zou tussen de twaalf en achttien holes moeten krijgen. Het geld voor het initiatief komt uit de subsidieregeling sportstimulering. Die is bedoeld voor verenigingen, bedrijven en inwoners met een goed idee om Leidenaren meer te laten bewegen.

Stichting Groen Cronesteyn wil niet dat de discgolfbaan in Cronesteyn komt en pleit voor een andere plek. “Bijvoorbeeld Park Hooghkamer, het Matilopark of de Vlietlanden,” zo schrijft de stichting, “mits er rekening wordt gehouden met de natuur en de vele recreanten.”

Duurzaamheid Leiden Discgolf Cronesteyn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×