Bruine Boon onder voorbehoud verkocht

De Leidse Rebel Horeca Groep heeft restaurant de Bruine Boon overgenomen. Onder voorbehoud van het verkrijgen van een horecavergunning. Dat bevestigt eigenaar Singha Witteman van Rebel. Zijn bedrijf heeft in Leiden een aantal bekende zaken als Aperitivo, Buddhas, Einstein, het Pakhuis en het vrijwel naast ‘De Boon’ gelegen Grand Café Van Buuren.

De Bruine Boon werd begin vorig jaar verkocht, maar de nieuwe exploitant kreeg geen horecavergunning omdat uit een Bibob-onderzoek naar voren kwam dat er sprake zou zijn van ondermijning. Daarbij wordt crimineel geld in de bovenwereld uitgegeven en zo witgewassen.

Eerder dit jaar werd het restaurant, en dus niet het pand, opnieuw doorverkocht. Dit keer aan Leidenaar Jan de Groot. Maar ook zijn vergunningaanvraag werd door burgemeester Lenferink geweigerd. Omdat tegen die afwijzing procederen lang kan duren, terwijl het restaurant al die tijd niet open kan, terwijl de kosten doorlopen, besloot De Groot om het restaurant weer van de hand te doen.

Appeltaart
Witteman stapte met zijn bedrijf in, maar maakt wel een voorbehoud om niet in dezelfde problemen verzeild te raken als de twee laatste eigenaren. Als zijn Rebel Horeca Groep ook geen vergunning krijgt, geldt dat als ontbindende voorwaarde en wordt de koop ongedaan gemaakt. “Maar we zijn vol goede hoop”, zegt Singha Witteman. “We zitten nu midden in het Bibob-onderzoek dat ook nu weer gedaan wordt. Maar daar kan ik niks over zeggen.” Hij hoopt wel op een snel en positief besluit. “We hebben tenslotte meerdere mooie zaken in Leiden.”

Singha zou de Bruine Boon daar graag aan toevoegen. “Dat is zo’n mooie Leidse tent. Iedereen heeft daar wel zijn of haar herinneringen aan.” Als de vergunning dit keer wel wordt afgegeven gaat de Bruine Boon zonder al teveel wijzigingen weer open. “Het is gewoon een goeie zaak, daar moet je niks aan veranderen.” Als het meezit staan de koffie met appeltaart dus binnenkort weer klaar aan de Stationsweg.

Advertentie

Economie Leiden Bruine Boon


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×