Bekijk hier Hello Leiden aflevering 8 / Watch Hello Leiden episode 8 here.

Hello Leiden: hoe een christelijke journalist zich bekeerde tot de islam

Het wekelijkse tv-programma ‘Hello Leiden’ geeft een stem aan internationals in Leiden en omstreken. Elke week delen twee verschillende gasten hun persoonlijke verhalen en meningen over wonen in Leiden. Deze week zijn Jenifer Vargas uit Aruba en Kenneth Miyungo uit Oeganda te gast. Ze spraken over migratie en de rol van religie in het leven.

– English version below –

Kenneth Miyungo migreerde ongeveer twaalf jaar geleden als student vanuit Oeganda en maakte vervolgens het detentie- en migratieproces door. Miyungo kijkt in de uitzending terug op zijn ervaringen en de uitdagingen. Hij schreef zijn verhaal op en dat werd in het boek ‘Opening Up’ gepubliceerd.  In Hello Leiden sprak hij over zijn passie om verhalen van andere mensen te horen en hen te helpen om ook gepubliceerd te worden.

Jenifer Vargas, een alleenstaande moeder uit Aruba die oorspronkelijk uit Colombia komt, migreerde naar Nederland en vestigde zich tijdens de coronacrisis in Leiden. Toen ze op Aruba woonde had ze de Nederlandse nationaliteit waardoor ze met haar dochter uit het Caribisch gebied kon verhuizen. Terugkijkend op haar ervaring: “We spreken de taal, na zoveel jaren krijg je de nationaliteit, je maakt deel uit van de gemeenschap. Maar toch, op de een of andere manier accepteren sommige mensen je niet. Je bent altijd een Colombiaan.”

Ook spreek Vargas over haar werk bij een radiozender waar ze berichtte over conflicten in Syrië en Irak. Dat verhoogde uiteindelijk haar nieuwsgierigheid naar de islam waardoor ze meer over de religie ging lezen. Ze begon de religie te begrijpen en besloot zich tot de islam te bekeren.

Alle afleveringen van Hello Leiden zijn te bekijken op sleutelstad.nl en YouTube. Als je wilt deelnemen aan het programma, stuur dan een e-mail naar helloleiden@sleutelstad.nl

This week in Hello Leiden: Jenifer Vargas from Aruba en Kenneth Miyungo from Oeganda
Leiden’s very own Tv show about ex-pats known as “Hello Leiden” aired its 7th episode on 26th June. Two ex-pats from different parts of the world participated in the program that talked about migration and the role of religion in individual’s lives. Jenifer Vargas, a single mother from Aruba originally from Colombia migrated to the Netherlands and settled in Leiden during the COVID-19 crises. On the other hand, Kenneth Miyungo migrated from Uganda around twelve years ago as a student and then went through the detention and migration process.

Kenneth reflected on his experience with the migration process and going through the process and its challenges. On the other hand, Jenifer had a Dutch nationality while living in Aruba that allowed her to move from the Caribbean with her daughter. Reflecting on her experience: “This is a very personal experience, we speak the language, after so many years you get the nationality, you are part of the community. But still, somehow, some people don’t accept you. You are always a Colombian.”

Kenneth who is a published author of his story spoke about his passion to hear stories of other people and helping them to get published. While Jenifer spoke about her journey from a radio broadcaster who used to broadcast news stories about conflict in Syria and Iraq. That eventually increased her curiosity about islam and led her to read more about the religion. Later she claims she understood the religion and decided to convert to islam. She converted from Christianity to islam by studying and understand the religion.

The program is available to watch on our website here or on our YouTube channel here. If you want to participate in the program please send an email to helloleiden@sleutelstad.nl.

Leiden Hello Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×