Iva Njunjić en Aurora Signorazzi in Hello Leiden. (Foto: Ayman Ghoujal).

Hello Leiden: over kever Leonardo di Caprio en het coronavaccin

Hello Leiden van deze week heeft twee biologen die hun eigen stempel drukken op de leefomgeving. In deze 9e aflevering delen Iva Njunjić uit Servië en Aurora Signorazzi uit Italië hun expertise over biologie, virologie, het ontdekken van nieuwe soorten, grotdieren en de rol van ‘mannelijke genitaliën’, ja de penis bij de identificatie van een nieuwe soorten.

-English version below –

Dit moet de enige aflevering van Hello Leiden zijn waarin het zo vaak over de penis gaat, omdat het de sleutelfactor is bij het identificeren van een nieuwe soort. Iva beschrijft op haar eigen energieke manier hoe ze de wereld rondgaat om nieuwe soorten te ontdekken. Een van de ontdekkingen is de ‘Leonardo Di Caprio’, een beroemde kever vernoemd naar de Oscar-winnende acteur.

Aurora werkt voor het vaccin van Janssen en vertelt waarom ze virussen zo interessant vindt, interessanter dan bacteriën. Haar interesse in virussen bracht haar precies op tijd naar Leiden, waar ze werkt bij de vaccinmaker.

Terwijl ze het over relaties had, vertelde Aurora hoe ze haar vriend op tinder had ontmoet, wat Iva de opmerking ontlokte dat ‘Italianen de meest flirterige mensen ter wereld zijn’. Waarop het gesprek kwam op tinder als medium om out-of-the-box partners te vinden.

Voordat we over de hele aflevering beschrijven, is het beter om hem te kijken. Het programma is beschikbaar om te bekijken op onze website hier of op ons YouTube-kanaal hier. Als je wilt deelnemen aan het programma, stuur dan een e-mail naar helloleiden@sleutelstad.nl.

Biologists over new species and working at Janssen
Guests on this week’s Hello Leiden are two biologists who have their own mark on the environment we are living. In this 9th episode, Iva Njunjić from Serbia and Aurora Signorazzi from Italy share their expertise on biology, virology, discovering new species, cave animals, tinder taboos, and the role of ‘male genitalia’, in the identification of new species.

This has to be the only episode of Hello Leiden where the penis is repeated so many times since it happens to be the key factor in identification new species. Iva in her own energetic way describes how she goes around the world discovering new species. Among this discoveries is the famous “Leonardo Di Caprio”, a famous beetle named after the Oscar wining actor.

Aurora works for Janssen, she makes the corona-vaccin. She speaks about how she discovered here interests in viruses. It brought her right in time to Leiden where she works at the vaccine maker’s facility.

While talking about relationships Aurora mentioned how she met her boyfriend on tinder which provoked Iva to the statement that ‘Italians are the most flirty people in the world’. And then the conversation turned to how Tinder is the medium to find out of the box partners.

Before we end up writing the complete episode its better to plug it in. The program is available to watch on this website here or on our YouTube channel here. If you want to participate in the program please send an email to helloleiden@sleutelstad.nl.

Maatschappij Regio Hello Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×